4 Seizoenenband

Wat is een vier seizoenenband? Hoe verhoudt deze band zich ten opzichte van zomer- en winterbanden?

De vier seizoenenbanden, ook wel all-season of all-weather genoemd (tevens aangeduid met het teken M+S ) , is minder bekend dan de zomerband of de winterband en zijn gemaakt om  voldoende grip te bieden in de zomer en in de winter. Deze banden vormen een combinatie van de belangrijkste eigenschappen van zomer- en winterbanden. Vanzelfsprekend kunnen autobanden niet voor beide seizoenen maximaal geschikt zijn en vormt het resultaat een compromis. Wanneer je kiest voor een vier seizoenenband lever je op beide vlakken iets in. Je zult dus minder grip hebben winter dan met winterbanden en de banden zullen iets harder slijten in de zomer dan zomerbanden. Het grote voordeel van een vier seizoenenband schuilt hem in het wisselen van de banden. Indien u over zomer en winterbanden beschikt, dient u twee keer per jaar je autobanden verwisselen. Bij een vier seizoenenband hoeft dat alleen wanneer de banden versleten zijn en echt aan vervanging toe zijn.

Verscheidene tests wijzen uit dat een vier seizoenenband een compromis blijft met prestaties die noch in de zomer, noch in de winter van hoog niveau zijn. Op een besneeuwd wegdek zal de wagen, bij een snelheid van 50km/h, 20 meter sneller stilstaan in vergelijking met zomerbanden. Niettemin staat een voertuig uitgerust met winterbanden nog 5 meter sneller stil. Een vier seizoenenband presteert in vergelijk met zomerbanden opmerkelijk beter in winterse omstandigheden maar zal leiden tot een hoger brandstofverbruik in de zomermaanden.

Profiteer nu bij aankoop van nieuwe banden van onze gratis bandenverzekering en krijg één jaar pechverhelping. Meer uitleg vindt u hier.

Tips & Tricks

Onze merken:

Handige links