Balanceren

Heeft u last van een trillend stuur of dashbord bij hoge snelheden ? Een teken dat uw wielen misschien slecht uitgebalanceerd zijn.

Bij het uitbalanceren van de wielen, worden de velg en de band in balans gebracht. Dit proces zal ervoor zorgen dat de wielen over de hele omtrek even zwaar zijn wat het rijcomfort zal verbeteren. Bovendien zal het wegcontact van uw wagen toenemen waardoor u bijkomende slijtage zal vermijden.

Indien u last heeft van een trillend stuur bij hoge snelheden zal dit probleem vaak te wijten zijn aan een onbalans. Naargelang de grootte van de onbalans zullen de klachten variëren tussen licht trillen tot hard schudden van het stuur. Daarnaast is het uitbalanceren van de wielen steeds noodzakelijk bij de montage van banden op een velg, ongeacht het een nieuwe band of een occasie betreft.

Het uitbalanceren van de wielen gebeurt met een uiterst professioneel apparaat waarbij het wiel op toeren wordt gebracht. Tijdens dit proces kan het apparaat detecteren waar exact zich de onbalans bevindt. Door middel van kleine loodjes op de velg te kleven of te slaan, is de monteur in staat om de onbalans te corrigeren waardoor het wiel bij elk toerental in balans blijft. De naaf van de wagen waarop het wiel is bevestigd, is uitvoerig in de fabriek getest en in balans gebracht. Bijgevolg is het voldoende de wielen afzonderlijk uit te balanceren.

Voor old-timers ligt dit weliswaar anders. Indien u een resonante trilling tijdens het rijden ondervindt, is het bijgevolg wenselijk de wielen op de wagen te laten uitbalanceren.

Wenst u de wielen te laten uitbalanceren? U kan hiervoor terecht bij enkele van onze gespecialiseerde monteurs.

Tips & Tricks

Onze merken:

Handige links