Bandenbewaring

Steeds meer mensen gaan over tot de aankoop van winterbanden. Veiligheid is één van de voornaamste motieven om tot de aankoop van winterbanden over te gaan. Niet zelden blijft wel de vraag: Hoe moeten we de banden stockeren?

Er zijn enkele aanbevelingen. Bewaar losse banden naast elkaar, bij voorkeur in een rek. Verander de volgorde van de banden om de vier weken. Zijn de banden op velgen gemonteerd, bewaar ze opgepompt in horizontale positie bij voorkeur aan een kabel, touw of haak. Indien de band verticaal op de grond opgeslaan wordt, zal het gewicht van de velg de band geleidelijk vervormen waardoor de karkas minder rond zal worden. Wanneer u de wielen het volgende seizoen zal monteren, kan u zeer ernstige trillingen in de wielen voelen. Indien u de wielen niet kan ophangen, bewaart u ze best in horizontale positie

U bewaart de banden best in een droge, goed geventileerde plaats, vrij van direct zonlicht. Vanzelfsprekend bewaart u de banden best uit de buurt van scherpe voorwerpen, hittebronnen en chemische producten. Banden die blootgesteld worden aan dergelijke stoffen, kunnen reageren waardoor uw veiligheid niet langer gegarandeerd wordt.

TIP : Voordat u de banden verwijdert van uw wagen, noteert u best de positie op de wagen.

TIP: Vergeet ook uw banden niet schoon te maken. Dit is voornamelijk belangrijk wanneer u de banden opslaat. Gebruik hiervoor geen reinigingsmiddel dat oplosmiddel of olie bevat aangezien dit het rubber kan beschadigen. Bij voorkeur maakt u de banden best schoon met proper water, zeep en spoelmiddel. Bij het gebruik van hogedrukreinigers hanteert u best een minimumafstand van 20 cm en gebruikt u de vlakstraler. De rondstraler kan uw band schade toebrengen.

Iedereen is helaas niet gezegend met bergruimte om een tweede set banden / wielen op te bergen. Geconfronteerd met een toenemende vraag en om uw leven ten volle te vergemakkelijken, bieden wij opslagruimte aan om uw banden / wielen te stockeren. Mits een vergoeding, zullen uw banden / wielen bij ons opgeslagen worden op een professionele manier zodat u zich over niets zorgen dient te maken. Contacteer onze medewerkers voor meer informatie.

Tips & Tricks

Onze merken:

Handige links