Bestelwagenbanden

Er zijn twee soorten bestelwagenbanden.  Aan de ene kant zijn er versterkte personenwagenbanden. Dit zijn banden met hetzelfde profiel als de gelijkwaardige passagiersband, maar met versterkte zijwanden die zwaardere lasten kunnen dragen. Anderzijds zijn er banden die speciaal voor bestelwagens zijn ontworpen en het "C"-teken dragen. Deze banden zijn oorspronkelijk ontworpen om verschillende belastingen te dragen naar gelang van de snelheid die wordt toegepast en zijn beter bestand tegen moeilijk terrein.

Kunnen personenwagenbanden op een bestelwagen worden gemonteerd?

In veel gevallen zijn bestelwagenbanden dezelfde als personenwagenbanden, maar dan in een versterkte versie. Als de belastingsindex van de toerband hoger is dan de specificaties van het voertuig, kan hij, hoewel hij niet versterkt is, toch worden gemonteerd. Deze gevallen zijn echter vrij zeldzaam...

Kunnen bestelwagenbanden op een auto worden gemonteerd?

Hier hangt alles af van uit welk gamma de band komt. Is het een versterkte personenwagenband of een specifieke bestelwagenband met het C-teken in de referentie? Als het een versterkte passagiersband is, is dit geen probleem. Als het echter gaat om een band die is ontworpen voor bestelwagens, mag hij niet op een personenauto worden gemonteerd.

Waarom hebben sommige banden verschillende belastingsindices?

Soms vindt u op bestelwagenbanden belastingsindices zoals 205/55R16C 104/102R (99T). U denkt misschien dat dit vreemd is, maar het is eigenlijk heel logisch. De eerste belastingsindex komt overeen met het draagvermogen bij alleengebruik, de tweede bij dubbele montage en tenslotte met het draagvermogen bij hogere snelheden. Ook moet worden opgemerkt dat de C in de referentie ons gewoon vertelt dat deze band specifiek voor bestelwagens is ontworpen.

Zijn alle banden van bestelwagens versterkt?

In werkelijkheid is het gamma bestelwagenbanden ruimer dan u denkt, maar versterkte banden zijn niet in de meerderheid. Het omvat het merendeel van de personenwagen , d.w.z. banden die zijn ontworpen voor auto's, maar in hun versterkte versie en dus bestand tegen zwaardere belastingen. Daarnaast is er ook een specifiek gamma, waarin alle banden het kenmerkende C-teken hebben, die over het algemeen niet versterkt zijn, maar meer voor het specifieke bestelwagengebruik ontworpen zijn. Deze banden zijn over het algemeen niet versterkt en geoptimaliseerd voor lange afstanden met minder rolweerstand.

Zijn er banden speciaal voor campers?

Ja, steeds meer bandenfabrikanten bieden nu banden specifiek voor campers aan. Aangezien dit type voertuig gedurende langere tijd op dezelfde plaats blijft staan en lange afstanden aflegt, is het uitgerust met een speciale band voor campers. Zij zijn voorzien van een versterkt karkas dat moet voorkomen dat de band vervormt wanneer het voertuig gedurende lange tijd stilstaat. Deze banden zijn ook geoptimaliseerd voor lange ritten in de best mogelijke veiligheidsomstandigheden.

 

Profiteer nu bij aankoop van nieuwe banden van onze gratis bandenverzekering en krijg één jaar pechverhelping. Meer uitleg vindt u hier.

Koop hier je winterbanden

Naar de BestDrive Shop

 

 

Onze merken: