Binnenbanden

Binnenbanden zijn geen recente uitvinding. Wel integendeel, binnenbanden bestaan van oudsher en kennen een toepassing in tal van gebieden.

Voor welk type voertuig kan ik een binnenband gebruiken?

U weet ongetwijfeld dat binnenbanden gebruikt worden bij fiets- en kruiwagenbanden. Maar welke voertuigen vragen nog een binnenband? Het meerendeel van de hedendaagse banden zijn "tubeless". Bijgevolg is een binnenband niet langer noodzakelijk bij de montage. Niettemin vormt het gebruik van een binnenband soms voor een economische oplossing bij een lek. 

Kan een binnenband gemonteerd worden bij een autoband?

Het gebruik ervan is in feite mogelijk op kleine banden, meer specifiek kleiner dan 14 inches. Deze oplossing zal nooit zo effectief werken als een echte reparatie maar kan voor een beperkte tijd soelaas bieden. Bij een echte reparatie behandelt de monteur de eigenlijk oorzaak van het lek. Een binnenband vormt enkel een tussenoplossing en kan slachtoffer worden van een stoeprand of het rijden door een put.

Als bandenleverancier hebben wij de voornaamste binnenbanden op stock. Heeft u problemen met uw kruiwagenband? Geen probleem, onze monteurs helpen u graag verder.

Handige links