Montage

Als bandenspecialist dragen wij de kwaliteit van onze diensten hoog in het vaandel. Een juiste montage van de banden is essentieel voor uw dagelijkse veiligheid op de baan. Probeer bijgevolg nooit zelf uw banden te monteren. Het monteren van banden is een klusje voor ervaren mensen die over de juiste apparatuur beschikken. Als u het zelf probeert, riskeert u uzelf te verwonden en schade aan te richten aan de band en de velg.

Uit tests is gebleken dat de grip van de achterbanden cruciaal is voor de richtingsstabiliteit. Omwille van deze resultaten raden wij aan de nieuwe banden steeds achteraan te monteren. Indien de banden achteraan onvoldoende profiel bevatten, kan de achtertrein sneller uitbreken met een ongecontroleerde slippartij als gevolg. Indien de voorbanden onvoldoende profiel vertonen, zal u met de achtertrein een deel kunnen opvangen. Op een nat wegdek kunnen de nieuwe voorbanden het water afvoeren. Bij de versleten achterbanden zal echter snel aquaplanning optreden.

Waarom vervangen we altijd het ventiel? Het ventiel is een belangrijk element in het afdichten van een band. Bij het accelereren, remmen en bochten komt de band onder een zware druk te staan. Bovendien hebben een veelvoud van andere factoren zoals de temperatuur, zonlicht, chemische aantasting en externe schokken een impact op de levensduur van een band . Om te anticiperen op eventuele problemen, vervangen wij standaard het ventiel tijdens elke montage.

Na de montage is het belangrijk om uw bandendruk regelmatig na te kijken. Deze druk zorgt voor een maximaal contactoppervlak tussen uw auto en de weg. Hoe groter het oppervlak, hoe sneller de remimpact. Gezien de kwaliteiten, opteren wij er voor om de banden op te pompen met stikstof.

Ons basis montagepakket bestaat uit:

  • Af- en op monteren van de wielen van de wagen
  • De- en monteren van de band op de velg
  • Vervangen van een ventiel
  • Oppompen van de band tot de juiste bandenspanning met stikstof
  • Het uitbalanceren van het wiel door middel van een  geijkte machine
  • Een laatste visuele inspectie van de band.

Contacteer onze medewerkers voor verdere informatie en prijzen over de montage van nieuwe en occasiebanden.

Tips & Tricks

Onze merken:

Handige links