Blog

Gratis CarCheck bij BestDrive !

Gratis CarCheck bij BestDrive !

Wagen onderhoud bij BestDrive, dat is niets dan voordelen. Kom vandaag nog langs voor een gratis CarCheck van je wagen.


Staat je auto ook reeds geruime tijd stil door de Covid-19 maatregelen? Stilstaan is achteruitgaan, zeker voor je batterij. Misschien wordt het wel eens tijd voor een totale check-up. Kom langs zonder afspraak bij BestDrive en wij onderzoeken je auto volledig gratis op onderstaande punten:

  • ✔️ We bekijken het restprofiel en slijtage van uw autobanden en zetten deze weer op druk. Bandendruk heeft een effect op uw verbruik.
  • ✔️ We meten uw ruitenwisservloeistof en vullen deze gratis terug bij.
  • ✔️ We controleren uw remmen. U dient te vertrouwen op uw remmen in elk mogelijke situatie.
  • ✔️ We controleren uw batterij. Lang stilstaan kan het laadsysteem van uw batterij beschadigen.

Kom snel langs en geniet van onze gratis CarCheck

Bosch-onderhoud voor elk type wagen, aan de juiste prijs!

Kies voor een onderhoud bij BestDrive: je behoudt je fabrieksgarantie omdat wij werken met originele Bosch onderdelen & onze mecaniciens door Bosch geschoold zijn. Laat je bovendien nu verrassen door de verschillende promoties. BestDrive zorgt dat uw auto weer in een perfecte staat is! Ga in alle veiligheid de weg op, in elke weersomstandigheid.

COVID-19 Maatregelen

COVID-19 Maatregelen

Beste klant,

In deze tijden van gezondheidscrisis staat in eerste instantie de gezondheid van alle mensen centraal. Al onze medewerkers zullen dan ook alles in het werk stellen om u in veilige omstandigheden te helpen.

BestDrive Leuven 016/22.52.88
BestDrive Genk-Noord 089/86.92.92
BestDrive Genk-Zuid 089/51.06.26
BestDrive Namen 081/32.64.50
BestDrive Mechelen 015/43.06.01
BestDrive Evergem 09/357.44.44
BestDrive Aarschot 016/55.35.10
BestDrive Aalst 053/83.51.66
BestDrive Lier 03/489.11.50

Bij het bezoek aan onze filialen vragen wij u volgende maatregelen in acht te nemen.

Bedankt voor uw begrip!

 

Een afspraak maken voor uw winterbanden

Een afspraak maken voor uw winterbanden

Heeft u uw winterbanden opgeslagen in uw BestDrive filiaal? Dan kan u vanaf nu een wisselafspraak maken voor het winterseizoen! Wees er zeker op tijd bij.

Klaar voor de zomer?

Klaar voor de zomer?

Lees hoe we je wagen klaarmaken voor een zorgeloze autovakantie of kom nu langs en profiteer van onze voordelige zomerprijzen.

Waarom winterbanden?

Waarom winterbanden?

De meesten denken pas aan winterbanden wanneer de eerste vlokken vallen. Wie echter veilig de weg op wilt kan beter al zijn banden verwisselen vanaf temperaturen onder de 7°C. Ontdek hier alles over het hoe en waarom van winterbanden!

Tijd voor zomerbanden! Maak nu uw wisselafspraak

Tijd voor zomerbanden! Maak nu uw wisselafspraak

Liggen uw banden bij ons op stock? Maak nu gebruik van onze online afsprakentool en vermijd zo lange wachttijden. Neem uw nummerplaat en magazijnnummer bij de hand en verkrijg toegang tot onze online agenda.

Dag van de wetenschap: ecologische banden

Dag van de wetenschap: ecologische banden

Het is vandaag dag van de wetenschap. Meer dan genoeg reden reden om wetenschappelijke ontwikkelingen in onze sector in de bloemtjes te zetten. En dat wel héél letterlijk.

Online banden bestellen: hoe gaat dat?

Online banden bestellen: hoe gaat dat?

BestDrive lanceert in 2017 haar webshop, een makkelijke en snelle manier om online banden te bestellen.;In de webshop kunnen de juiste banden voor uw wagen gekozen worden, waarna u de dichtsbijzijnde BestDrive vestiging in België selecteert en uw gewenste afspraakmoment aangeeft. 

Continental wint Automechanika Awards met paardebloem rubber

Continental wint Automechanika Awards met paardebloem rubber

Continental heeft twee Automechanika Awards gewonnen voor innovatie en voor groene producten met het Taraxagum-project. Het gaat om de productie van autobanden met rubber van de Taraxacum kok-saghyz (TKS) paardenbloem, beter bekend als de Russische paardenbloem.

Bandenspanning controleren is besparen

Bandenspanning controleren is besparen

Wie maandelijks zijn bandenspanning controleert, kan daar jaarlijks tot 300 euro mee besparen. Nochtans doet amper één op de vijf dat. Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid bevroeg in september zo’n 1.000 chauffeurs.

Budgetbanden: de test

Budgetbanden: de test

Het Duitse testinstituut GTÜ vergeleek een zestal budgetbanden uit China en Oost-Europa met een Dunlopband en kwam tot ‘alarmerende’ resultaten.

Welke band past bij u ?

Welke band past bij u ?

Er zijn verschillende soorten banden te vinden op de markt vandaag. Verscheidene merken, profielen en types maken het voor de eindgebruiker niet altijd even evident om de band te vinden die bij zijn profiel past.

Wat is Tire Pressure Monitoring System ?

Wat is Tire Pressure Monitoring System ?

TPMS of Tyre Pressure Monitoring System, is een hulpmiddel dat de bandenspanning en temperatuur van de autobanden meet terwijl u in de auto zit. Van 1 november 2012 dient elk nieuw model uitgerust te worden met TPMS.

Recyclage van banden.

Recyclage van banden.

Als eindverkoper zijn we verantwoordelijk voor onze producten in hun afvalfase. Om een milieuvriendelijke verwerking de banden te garanderen werd samen met de industrie een organisatie opgericht; Recytyre.

Denk eens na over winterbanden.

Denk eens na over winterbanden.

Het mag dan al het gemakkelijkste zijn om het hele jaar met dezelfde banden te rijden; een goed idee is het niet. Winterbanden verslijten bijvoorbeeld sneller in de lente en de zomer, maar ze voeren sneeuw en slijk wel sneller af door hun profiel.

Kent U het bandenlabel ?

Kent U het bandenlabel ?

Vanaf november 2012 werd in de hele EU een standaard bandenlabel verplicht. Op basis van drie criteria informeert het EU-bandenlabel over de eigenschappen van een band op het vlak van milieu en veiligheid.

Een band herstellen ?

Een band herstellen ?

Het herstellen van banden is een uiterst delicaat proces en vraagt de expertise van een bandenspecialist. Grosso modo zijn er vier soorten herstellingen mogelijk.

(Ab)normale bandenslijtage ?

(Ab)normale bandenslijtage ?

Bandenslijtage is helaas onvermijdelijk en dat is maar goed ook. Door de wrijving van de band met het wegdek kunnen krachten overgedragen worden. Maar welke slijtage is normaal en welke niet?

Het belang van de juiste bandenspanning

Het belang van de juiste bandenspanning

Een juiste bandenspanning is van cruciaal belang voor uw veiligheid. Een te lage of te hoge spanning kan negatieve gevolgen hebben voor de prestaties van uw banden. Bijgevolg raden wij u aan om minstens één keer per maand uw bandenspanning te controleren.

Handige links