Blog

Reserveer uw Continental winterbanden

Reserveer uw Continental winterbanden

Ben je nog volop aan het nagenieten van de zomer of ben je al helemaal klaar voor het nieuwe winterseizoen? Bereid je goed voor en reserveer tijdig je Continental winterbanden om steeds zorgeloos te kunnen rijden. Je wilt deze winter toch niet voor verrassingen komen te staan?

Wij geven jullie graag een duwtje in de rug want wie nu zijn winterbanden reserveert, krijgt tot max. €60 korting! Afhankelijk van het aantal banden dat je koopt en hun inchmaat wordt er een bedrag toegekend.

<18" = €10 korting per band
≥18" = €15 korting per band

Rijd jij samen met ons veilig de winter tegemoet?
De actie start op 15 september 2022 en loopt zolang de voorraad strekt. Meer info op www.winterbestdrive.be

Hoe kan je zelf de levensduur van je autobanden verlengen?

Hoe kan je zelf de levensduur van je autobanden verlengen?

Om steeds controle te hebben over je auto, zijn je autobanden cruciaal. Goed onderhouden banden gaan langer mee, maar net zoals andere onderdelen van je wagen, zullen ook je autobanden slijten. Door de wrijving van het rubber met het wegdek, slijten je banden zodra je de weg op gaat. Toch zijn er een aantal zaken waar je op kan letten om de levensduur van je banden te verlengen.

4 tips om een platte batterij te voorkomen

Je bent helemaal klaar om te vertrekken naar je werk of om die ene belangrijke afspraak te halen, maar dan wil je auto niet meer starten. Het verdict: een platte batterij. Iedere autobestuurder krijgt hier vroeg of laat mee te maken. Sommige onderdelen van je wagen vragen nu eenmaal veel energie en zorgen ervoor dat je accu langzaam leegloopt.  Wat zijn de oorzaken van een platte batterij en hoe kan je het voorkomen?

Auto-onderhoud: Waarom is het belangrijk?

Auto-onderhoud: Waarom is het belangrijk?

Misschien stel je het onderhoud van je wagen liever wat uit, maar toch is het belangrijk om je auto tijdig te laten controleren. Een goed en regelmatig onderhoud is niet alleen noodzakelijk om pech te vermijden, maar zorgt er ook voor dat je veilig de baan op kan. Hoe weet je wanneer het tijd is voor een onderhoud en wat is nu het verschil tussen een klein en groot onderhoud?

Hoe bereid ik me voor op mijn wintersportvakantie?

Hoe bereid ik me voor op mijn wintersportvakantie?

Vertrek jij binnenkort op winterreis? Veel mensen kiezen ervoor om met de auto naar hun favoriete reisbestemming te gaan. Zeker wanneer je op wintersportvakantie gaat met je eigen uitrusting, komt de extra bagageruimte van pas. Maar wie met de auto naar een winteroord trekt, moet zich goed voorbereiden! Laat je auto controleren voor je vertrekt, kies voor de juiste winterbanden en neem nodige attributen mee. Wij geven enkele tips waar je op kan letten bij de voorbereiding van je volgende wintervakantie.

1) Hou rekening met de kou

Wanneer je op winterreis vertrekt, klinkt het evident dat je voorbereid moet zijn op de kou. We hoeven je vast niet te vertellen om een dikke jas, sjaal en handschoenen mee te nemen, maar heb je al gedacht aan warmtepads? Dankzij warmtepads kan je eenvoudig je handen en/of voeten warm houden. Naast een thermosfles, neem je best ook een paar fleecedekens mee, minstens één voor iedere persoon die in je auto meereist. Je weet maar nooit dat je pech hebt en naast je auto in de sneeuw op hulp moet wachten.

2) Maak je auto winterklaar

Niets is vervelender dan je vakantie beginnen met autopech. Wil je niet voor verrassingen komen te staan, dan controleer je best je auto voor je vertrekt. Je kan je auto winterklaar maken door de batterij te controleren en te zorgen voor extra ruitenwisservloeistof. We raden je ook aan om te kiezen voor een ruitenwisservloeistof die niet bevriest. Controleer je ook nog even je bandenspanning voor je vertrekt? De juiste bandenspanning zorgt ervoor dat je autoband steeds contact heeft met de weg en is dus zeer belangrijk voor je veiligheid. De aanbevolen spanning kan je terugvinden in de handleiding van je wagen of in de deurlijst aan de bestuurderszijde. Je kan ook het zekere voor het onzekere nemen en naar een garage gaan voor een speciale wintercheck of klein onderhoud.


3) Vertrek niet zonder winterbanden en sneeuwkettingen

Winterbanden zijn niet overal verplicht, maar we raden ze ten sterkste aan! Het rubber van winterbanden heeft een andere samenstelling waardoor ze zeer goed presteren, zelfs bij extreem lage temperaturen. Elk land heeft zijn eigen winterbandenwetgeving. Controleer niet enkel die van je eindbestemming maar ook die van landen waar je doorheen rijdt. Als je je niet aan de regels houdt, mag je bij thuiskomst je aan een hoge boete verwachten. Neem voor je eigen veiligheid ook sneeuwkettingen mee en zorg dat je weet hoe je ze moet gebruiken. Tip: leg de sneeuwkettingen als laatste in je koffer zodat je er steeds makkelijk aan kan.

4) Enkele handige attributen om mee te nemen

Je had er misschien nog niet aan gedacht, maar een slotontdooier kan van pas komen in winterse omstandigheden. Je zou niet de eerste zijn die zijn auto niet meer open krijgt… Of zou je die stoffen automatten niet tijdelijk vervangen door rubberen matten? Rubberen matten kunnen beter tegen sneeuw en vocht. Bij thuiskomst wissel je de matten gewoon weer om en heb je opnieuw een kraaknette wagen. Vergeet niet om een zaklamp en plastic zeil mee te nemen. Met het plastic zeil hoef je niet met je knieën in de koude sneeuw te gaan zitten om je sneeuwkettingen op te leggen en met de zaklamp ben je ook voorbereid om dit te doen in het donker. 

Wie de winter gaat trotseren, moet zich dus goed voorbereiden, maar met de juiste aanpak, maak jij je autoreis onvergetelijk. Twijfel je nog of je wagen in orde is of als je banden aan de wetgeving voldoen? Kom langs bij je BestDrive garage en wij zorgen ervoor dat je veilig op vakantie kan vertrekken! We wensen jullie een fijne vakantie.

Vertrek veilig op vakantie! Gratis CarCheck bij BestDrive

Vertrek veilig op vakantie! Gratis CarCheck bij BestDrive

Als je deze zomer op autovakantie trekt is het goed om je auto vooraf te laten controleren. BestDrive staat de hele zomer voor je klaar: ontdek onze bandenservice, bandenverzekering & aanbod voor onderhoud & reparaties. De garantie voor een zorgeloze en fantastische zomer!

Klaar voor de zomer?

Klaar voor de zomer?

Lees hoe we je wagen klaarmaken voor de zomer of kom nu langs en profiteer van onze voordelige zomerprijzen.

Gratis CarCheck bij BestDrive !

Gratis CarCheck bij BestDrive !

Staat je auto ook reeds geruime tijd stil door de Covid-19 maatregelen? Stilstaan is achteruitgaan, zeker voor je batterij. Misschien wordt het wel eens tijd voor een totale check-up. Kom langs zonder afspraak bij BestDrive en wij onderzoeken je auto volledig gratis

COVID-19 Maatregelen

COVID-19 Maatregelen

In deze tijden van gezondheidscrisis staat in eerste instantie de gezondheid van alle mensen centraal. Al onze medewerkers zullen dan ook alles in het werk stellen om u in veilige omstandigheden te helpen. Lees onze maatregelen.

Een afspraak maken voor uw winterbanden

Een afspraak maken voor uw winterbanden

Heeft u uw winterbanden opgeslagen in uw BestDrive filiaal? Dan kan u vanaf nu een wisselafspraak maken voor het winterseizoen! Wees er zeker op tijd bij.

Waarom winterbanden?

Waarom winterbanden?

De meesten denken pas aan winterbanden wanneer de eerste vlokken vallen. Wie echter veilig de weg op wilt kan beter al zijn banden verwisselen vanaf temperaturen onder de 7°C. Ontdek hier alles over het hoe en waarom van winterbanden!

Tijd voor zomerbanden! Maak nu uw wisselafspraak

Tijd voor zomerbanden! Maak nu uw wisselafspraak

Liggen uw banden bij ons op stock? Maak nu gebruik van onze online afsprakentool en vermijd zo lange wachttijden. Neem uw nummerplaat en magazijnnummer bij de hand en verkrijg toegang tot onze online agenda.

Dag van de wetenschap: ecologische banden

Dag van de wetenschap: ecologische banden

Het is vandaag dag van de wetenschap. Meer dan genoeg reden reden om wetenschappelijke ontwikkelingen in onze sector in de bloemtjes te zetten. En dat wel héél letterlijk.

Online banden bestellen: hoe gaat dat?

Online banden bestellen: hoe gaat dat?

BestDrive lanceert in 2017 haar webshop, een makkelijke en snelle manier om online banden te bestellen.;In de webshop kunnen de juiste banden voor uw wagen gekozen worden, waarna u de dichtsbijzijnde BestDrive vestiging in België selecteert en uw gewenste afspraakmoment aangeeft. 

Continental wint Automechanika Awards met paardebloem rubber

Continental wint Automechanika Awards met paardebloem rubber

Continental heeft twee Automechanika Awards gewonnen voor innovatie en voor groene producten met het Taraxagum-project. Het gaat om de productie van autobanden met rubber van de Taraxacum kok-saghyz (TKS) paardenbloem, beter bekend als de Russische paardenbloem.

Bandenspanning controleren is besparen

Bandenspanning controleren is besparen

Wie maandelijks zijn bandenspanning controleert, kan daar jaarlijks tot 300 euro mee besparen. Nochtans doet amper één op de vijf dat. Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid bevroeg in september zo’n 1.000 chauffeurs.

Budgetbanden: de test

Budgetbanden: de test

Het Duitse testinstituut GTÜ vergeleek een zestal budgetbanden uit China en Oost-Europa met een Dunlopband en kwam tot ‘alarmerende’ resultaten.

Welke band past bij u ?

Welke band past bij u ?

Er zijn verschillende soorten banden te vinden op de markt vandaag. Verscheidene merken, profielen en types maken het voor de eindgebruiker niet altijd even evident om de band te vinden die bij zijn profiel past.

Wat is Tire Pressure Monitoring System ?

Wat is Tire Pressure Monitoring System ?

TPMS of Tyre Pressure Monitoring System, is een hulpmiddel dat de bandenspanning en temperatuur van de autobanden meet terwijl u in de auto zit. Van 1 november 2012 dient elk nieuw model uitgerust te worden met TPMS.

Recyclage van banden.

Recyclage van banden.

Als eindverkoper zijn we verantwoordelijk voor onze producten in hun afvalfase. Om een milieuvriendelijke verwerking de banden te garanderen werd samen met de industrie een organisatie opgericht; Recytyre.

Handige links