Bandenspanning controleren is besparen

Bandenspanning controleren is besparen

Wie maandelijks zijn bandenspanning controleert, kan daar jaarlijks tot 300 euro mee besparen. Nochtans doet amper één op de vijf dat. Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid bevroeg in september zo’n 1.000 chauffeurs. Recytyre organiseert samen met Total, Touring, Federauto en het BIVV een sensibiliseringscampagne.

Chris Lorquet, CEO van Recytyre, het beheersorganisme voor afvalbanden in België: “Gemiddeld verliest een autoband per maand 0,07 bar waardoor ze na verloop van tijd een te lage spanning vertonen. Deze bestuurders schatten de impact hiervan op een veilige wegligging van de wagen en op het brandstofverbruik te laag in. Dankzij een correcte bandenspanning kan men tot € 300 per jaar besparen!”

Voorts blijkt dat vier op de tien Belgische bestuurders zich niet goed bewust zijn van het veiligheidsrisico. Met een te hoge of lage bandenspanning rijden, zetten ze helemaal onderaan in de lijst factoren voor gevaarlijk verkeerssituaties. Maandelijks de spanning controleren, vinden ze eerder onbelangrijk. Recytyre organiseert de komende weken een sensibiliseringscampagne. Aan alle benzinestations van Total en in honderden bandencentrales en garages gaan ze zo’n 250.000 spanningsmeters uitdelen. Ook supermarktketen Makro neemt deel aan de actie. Daar worden op 24 november meters uitgedeeld.

Chauffeurs kunnen er maandelijks via sms aan herinnerd worden om hun bandenspanning na te kijken. Meer info over de acties vindt u op www.vergeetjebandniet.be

Bron: http://www.hbvl.be/

 

 

 

 

 

Handige links