Welke band past bij u ?

Welke band past bij u ?

Er zijn verschillende soorten banden te vinden op de markt vandaag. Verscheidene merken, profielen en types maken het voor de eindgebruiker niet altijd even evident om de band te vinden die bij zijn profiel past. 

Welke banden voor u geschikt zijn, hangt grotendeels af van uw rijgedrag. Rijdt u vaak in de stedelijke gebieden? Het regelmatig stoppen en starten kan bijgevolg een snellere slijtage van de banden veroorzaken. Een ecologische band is in dit geval uiterst geschikt voor uw rijprofiel. Rijdt u vaak autosnelweg? Uw rijprofiel vereist dan een meer onderscheidende band, die zich zal richten op de remafstand en het optimaal brandstofverbruik.

Daarnaast vormen de seizoenen en weersomstandigheden, evenals de werkelijke kilometerstand van uw voertuig belangrijke factoren bij het kiezen van een band. In België kan het weer sterk variëren van het ene seizoen tot het andere. Om optimale prestaties te leveren dienen de banden zowel in de regen, sneeuw als in een periode van goed weer performant te zijn. Verschillende soorten banden zijn op de markt beschikbaar, afhankelijk van uw behoeften.

Als bandenspecialist begeleiden wij u graag doorheen dit proces. Aan de hand van enkele vragen maken onze medewerkers een profiel van u als bestuurder op. Dit laat ons toe om een passende band voor te stellen die zal voldoen aan al uw verwachtingen.

Handige links